PSV, Feyenoord of Ajax, wie wint dit seizoen de landstitel?

0
750
Livestream Manchester United - Barcelona ➜ Kijk snel LIVE de stream van 23 februari 2023 om 21:00 uur ✔ Gratis online kijken ✔ Europa League LIVE!

Het is altijd leuk om aan het begin van de competitie van de Eredivisie voorspellingen te maken wie er op het einde met de landstitel aan de haal gaat. Maar voetbal is een zo onvoorspelbaar gegeven. Er worden wel pronostieken gemaakt en bij de bookmakers zie je wie als de kanshebbers worden aangeduid.

Ajax werd als absolute topfavoriet naar voren geschoven bij de aanvang van het seizoen. Tijdens het schrijven van deze blog zijn er vier wedstrijden gespeeld en Ajax staat op de 11 de plaats. In plaats van topfavoriet zijn ze nu naar de derde plaats gezakt als kanshebber op de titel. Zo zie je maar dat op de Eredivisie wedden niet zo vanzelfsprekend is. Je maakt beter je huiswerk voor je een weddenschap plaatst. Het zal je meer kans bieden dat je geen op voorhand verloren weddenschap plaatst.

Wat presteerde Ajax tot nu toe?

Over de prestaties van Ajax bij aanvang van het seizoen kunnen we vrij kordaat zijn. Niet echt goed. Ze openden het seizoen tegen Heracles met een klinkende 4-1 overwinning. Maar daarna lukte het niet meer. Verlies met 0-1 tegen de Go Ahead Eagles en daarna nog twee keer gelijkspel. 2-2 tegen Excelsior en twee keer de nul op het scorebord tegen Fortuna. En de aankomende wedstrijden zijn ook uitdagingen. De wedstrijden tegen Twente en regerend landskampioen Feyenoord staan op de kalender.

Wat betekende de seizoenstart voor Feyenoord?

Feyenoord begon vrij degelijk aan de eerste wedstrijden, maar nam toch niet de start die ervan verwacht werd. Twee keer gelijk, eerst 0-0- tegen Fortuna en dan 2-2 in de derby tegen Sparta Rotterdam. Daarna volgden twee overtuigende overwinningen. 6-1 tegen Almere en 1-5 tegen Utrecht. Toegegeven, het ploegen die aan de staart bengelen, maar het zijn cijfers met betekenis. De volgende wedstrijden tegen onder andere Ajax, Go Ahead Eagles en Heerenveen zullen meer duidelijkheid geven over de intenties van de Rotterdammers.

Hoe verging het PSV, de club uit Philipsstad

PSV bekleedt voorlopig plaats twee in het klassement. Maar met hetzelfde puntensaldo als AZ en Twente. We moeten er wel bij zeggen dat PSV niet echt de sterkste tegenstanders had. Vitesse op de 14de plaats en de andere twee zijn de staartploegen Utrecht en RKC. Hoe dan ook PSV heeft 9 op 9 en een betere score kun je niet hebben.

Wie zijn dan nummer één en drie momenteel?

Op 1 staat AZ Alkmaar. De kaasboeren deden het vorig jaar al goed, en beginnen het seizoen opnieuw met volle moed. Ze openden met een slordige 1-5 winst tegen de Go Ahead Eagles. Hun twee andere tegenstanders waren minder geducht. Vitesse en RKC horen bij de voorlopige hekkensluiters van de competitie.

Op 3 huist voorlopig Twente. Ook drie keer ongeslagen, maar ook op papier tegen de zwakkere broertjes uit de Eredivisie. Zowel Vitesse als Volendam horen bij de nu laatste vier. De derde wedstrijd werd gewonnen tegen rode lantaarn RKC.

En wat verwachten we nu?

In dit stadium van de competitie kan één wedstrijd voor een hele vertekening van het scorebord zorgen. Alle drie hebben ze het maximum gehaald uit de drie wedstrijden die ze al gespeeld hebben. De opvolgers komen allebei uit Rotterdam. Feyenoord en Sparta hebben ieder 8 punten. De drie koplopers hebben wel nog een wedstrijd te goed. Maar die hebben alle drie hun wedstrijden gespeeld tegen de wat minder sterke clubs uit deze competitie.

Zij moeten zich in de heenronde nog meten met alle andere favorieten, en ook tegen elkaar. Dat Ajax op plaats 11 blijft hangen is weinig waarschijnlijk. Maar om hun rol als gedoodverfd favoriet waar te maken zullen ze toch nog een tandje moeten bijsteken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in